Home

Nieuws

Fors minder faillissementen in 2014

Amsterdam - Het aantal faillissementen in het Nederlandse bedrijfsleven daalt dit jaar naar verwachting met 15 procent naar zo'n 8.000. Dat schrijft het economisch bureau van ING in een vrijdag verschenen rapport.

In de eerste helft van het jaar vielen 20 procent minder ondernemingen om. Vorig jaar ging nog een recordaantal van ruim 9.400 bedrijven failliet. Volgens ING is het bedrijfsleven er financieel beter voor komen te staan door de geleidelijk aantrekkende economie.

Vooral in de bouw en de industrie, sectoren waar de laatste jaren de hardste klappen vielen, daalt het aantal bankroeten. De detailhandel en de horeca, die het vooral van consumenten moeten hebben, hebben het volgens ING nog steeds moeilijk.

Het aantal faillissementen komt dit jaar weer uit rond het niveau van crisisjaar 2009, toen een stijging van 70 procent te zien was.

Of registreer je om te kunnen reageren.