Home

Nieuws 910 x bekeken

Flevoland blij met komst Insectpoint

Lelystad - De provincie Flevoland verwelkomt het nieuwe kenniscentrum Insectpoint. Het centrum is donderdag officieel geopend en is volgens gedeputeerde Jan Nico Appelman een zeer waardevolle toevoeging voor de provincie.

Appelman sprak bij de opening en noemde het Insectpoint het antwoord op het convenant wat eerder dit jaar rondom dit thema is afgesloten met Wageningen Universiteit. "Het is belangrijk dat maatschappelijke uitdagingen worden gekoppeld aan ondernemerschap. En er is veel ondernemerschap in onze provincie. Ik juich daarom deze ontwikkelingen toe om te bouwen aan een waardeketen rondom het insect", aldus Appelman.

Volgens Tijs Breukink van de raad van bestuur van Wageningen UR is Nederland een voorloper op het gebied van kennisontwikkeling rondom eetbare insecten. "Nederland is een innovatief land en heeft een hoge productiviteit per hectare en per dier. We zijn niet voor niets de tweede exporteur van agrofood producten. Daarnaast is Wageningen UR al jaren bezig met het op de kaart zetten van insecten. Het zou geweldig zijn als insecten over 5 jaar in alle supermarkten liggen, naast het reguliere vlees", aldus Breukink.

Entomoloog Arnold van Huis van Wageningen UR zei tijdens de opening: "Er gebeurt veel in Nederland maar ook in het buitenland speelt het thema enorm. De Universiteit Guelph in Canada doet bijvoorbeeld veel onderzoek rondom insecten", aldus Van Huis. Hij benadrukte ook nog eens dat voor de productie van insecten veel minder voer en water nodig is.

Bij de opening waren rond de 130 personen aanwezig.

Of registreer je om te kunnen reageren.