Home

Nieuws 7380 x bekeken

Coops boos om uitlatingen Van Kats

Halle – Directeur en eigenaar Henk-Jan Coops van Coops Mengvoeders in Halle is boos dat toeleverancier Van Kats Food & Feed duivenmest aanwijst als oorzaak van de vondst van furazolidon in veevoergrondstoffen die het geleverd kreeg. Coops noemt de uitlatingen van eigenaar Gert van Kats 'onverschillig' en zegt de affaire te ervaren als 'klap in het gezicht'.

Coops Mengvoeders was een van drie bedrijven die zonder het te weten vervuilde veevoergrondstoffen kocht van Van Kats Food & Feed, soms ook bekend als Van Kats Agribusiness. Coops wil de geleden schade verhalen op Van Kats, die volgens hem onterecht zegt al een regeling te hebben getroffen. Coops zegt wel dat Van Kats normaliter goed en gezond product leverde.
Coops benadrukt dat hij bij het zakendoen een vertrouwensband probeert op te bouwen met afnemers, die hij zegt in deze crisis te zullen ondersteunen voor zover Coops kan. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Het is onomstotelijk vastgesteld dat Van Kats het product heeft geleverd en ik heb er vertrouwen in dat de NVWA de oorzaak vindt."
Hoewel elders kritiek is geuit over hoe en hoe snel informatie naar buiten is gebracht, vindt Coops zelf dat de inspectiedienst NVWA en kwaliteitssysteem Trustfeed vooralsnog weinig te verwijten valt. Hij vindt het terecht dat de schuldvraag niet direct centraal stond maar juist het samen doorgronden en oplossen van het probleem. "Ik probeer ook zelf zorgvuldig mijn woorden te kiezen."

Lees het interview met Henk-Jan Coops

Of registreer je om te kunnen reageren.