Home

Nieuws

Ciolos wil akkoord over biologische landbouw

Brussel – Eurocommissaris Dacian Ciolos van landbouw hoopt voor het einde van zijn huidige zittingstermijn in oktober met het Europees Parlement tot een akkoord komen over het zijn voorstel voor biologische landbouw en het schoolmelk- en schoolfruitpakket.

Dat heeft hij laten weten tijdens een kennismakingsgesprek met de voorzitter van de landbouwcommissie van het Europees Parlement, Czeslaw Siekierski en de landbouwcoördinatoren van de verschillende fracties uit de commissie. Ciolos is ook vastbesloten om de laatste uitvoeringsbepalingen van het nieuwe Europees  gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) af te ronden voor zijn periode als commissaris officieel stopt.

Tijdens het kennismakingsgesprek hebben de parlementaire commissie en de Commissaris de prioriteiten voor de komende maanden gesteld. Ciolos heeft tevens toegezegd de landbouwcommissie op de hoogte te houden van de situatie op de zuivelmarkt en de maatregelen die eventueel genomen kunnen worden in dit gevoelige dossier.

De zittingstermijn van Ciolos loopt officieel in oktober af. De Eurocommissaris zou graag een tweede termijn als landbouwcommissaris krijgen. Of dit gaat lukken is nog onduidelijk. Dit hangt af van welke commissie zijn land Roemenië krijgt toebedeeld en of Roemenië opnieuw zal kandideren als Eurocommissaris.

Of registreer je om te kunnen reageren.