Home

Nieuws 1966 x bekeken

Chinees voedselschandaal treft fastfoodketen

Shanghai – China wordt opnieuw getroffen door een uitdijend voedselschandaal, deze keer met 'vervuild vlees' dat het Chinese Shanghai Husi Food (SHF) leverde aan diverse fastfoodketens.

McDonald's en KFC hebben inmiddels hun excuses aangeboden aan Chinese consumenten maar nu blijkt dat ook koffieketen Starbucks kipproducten heeft gekocht van SHF, terwijl Burger King en Pizza Hut partijen vlees uit voorzorg sealen.

SHF is een onderdeel van het Amerikaanse OSI Group. Vorige maand bleek dat SHF vlees dat over de datum is heeft geleverd aan diverse partijen. Tevens verkocht SHF vlees dat tijdens het productieproces op de grond gevallen was zonder deze eerst schoon te maken. De misstanden werden aangetoond door een Chinees televisieprogramma.
Het schandaal breidt zich uit naar Japan, waar McDonald's bekendgemaakt heeft dat de laatste tijd ongeveer een vijfde van haar kipnuggets afkomstig waren van SHF. Sinds maandag koopt McDonald's Japan geen kip meer van SHF en voorraad is geseald. Alternatieve leveranciers zijn gevonden in China en Thailand. Pizza Hut zou inmiddels ook bevolen zijn vijfhonderd dozen met rundvlees afkomstig van SHF te sealen. Burger King heeft alle geleverde waar van SHF verwijderd.

Of registreer je om te kunnen reageren.