Home

Nieuws 880 x bekeken 1 reactie

'China moet meer voedsel importeren'

Peking – China moet meer voedsel durven importeren zodat waterbronnen gebruikt kunnen worden voor het opwekken van energie, met name in droge maar kolenrijke regio's zoals Xinjiang en Ningxia.

Dat zegt Mu Guangfeng, een topambtenaar van het ministerie van milieubescherming, aldus persbureau Reuters. Mu zou de uitspraak hebben gedaan tijdens een conferentie in China. Volgens Mu stuurt China als 'fabriek van de wereld' vele duizenden schepen naar overzeese havens. De schepen keren vaak leeg terug, en volgens hem is het zinvol de schepen voor de terugkeer te laden met graan. China heeft per inwoner 75 procent minder water beschikbaar dan het wereldwijde gemiddelde.
De ideeën van Mu staan haaks op het beleid van de Chinese overheid dat om strategische redenen geen sterke afhankelijkheid van voedselimporten wil. In China leidde extreme droogte recent tot schade aan circa 1 miljoen hectare landbouwgrond in de Chinese provincies Henan en Binnen-Mongolië. Laatstgenoemde is een belangrijke zuivel producerende provincie.

Eén reactie

  • farmerbn

    Wel slim om onafhankelijk te blijven van andere landen. Kan Europa wel wat van leren.

Of registreer je om te kunnen reageren.