Home

Nieuws

CAV Agrotheek breidt uit op Robbenplaat-Zuid

Wieringerwerf – CAV Agrotheek heeft ruim 20.000 vierkante meter bedrijventerrein gekocht achter haar eigen perceel in Wieringerwerf. Op de uitbreidingslocatie bouwt CAV Agrotheek een nieuwe opslag- en verwerkingsloods voor haar kunstmesthandel. CAV Agrotheek is één van de grootste leveranciers in het noorden van de provincie Noord-Holland.

CAV Agrotheek is een Noord-Hollandse toeleverancier van gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest, zaden, veevoer en bollennetten. In 2008 ontstond de firma uit een fusie van coöperatie CAV Wieringermeer en de particuliere firma Haijtema Agrotheek. CAV Agrotheek heeft sinds 2011 een nieuwe vestiging aan het Zuidrak.
Kunstmestfabrieken leveren de kunstmest momenteel in grote bulkschepen aan bij de IJsselmeerhaven vlakbij de vestiging. Op dit moment wordt de kunstmest per vrachtwagen vervoerd naar Slootdorp, daar opgezakt en in Wieringerwerf opgeslagen. "Door de kunstmest centraal te verwerken in Wieringerwerf worden de logistieke lijnen korter en zijn er minder handelingen nodig", aldus directeur Jeroen de Schutter. "Dit betekent een behoorlijke kostenbesparing op transport en arbeid. En daarvoor is het momentum goed. Door de dip in de bouwsector kunnen we nu goedkoop bouwen en van de efficiëntieverbetering in de logistiek en de arbeid profiteren we al volgend jaar. Wij zijn ervan overtuigd dat wij hiermee een goede stap maken in de ontwikkeling van onze coöperatie en onze leden."
De voorbereiding en aanbesteding van de bouw zijn gepland voor het najaar van 2014 en het is de bedoeling om begin 2015 te starten met de bouw. Het buitenterrein achter de huidige loodsen wordt nog deze zomer voorzien van verharding, zodat de leden en de leveranciers van CAV Agrotheek al bij de komende graanoogst over meer manoeuvreerruimte kunnen beschikken.

Of registreer je om te kunnen reageren.