Home

Nieuws 1109 x bekeken

Amsterdam Commodities neemt Sigco over

Amsterdam - Amsterdam Commodities N.V. (Acomo), de aan Euronext Amsterdam genoteerde handelsonderneming in specerijen, noten, thee, zaden en voedingsingrediënten, heeft overeenstemming bereikt over de overname van 100 procent van de aandelen in Sigco Warenhandelsgesellschaft Mbh (Sigco), gevestigd in Hamburg, Duitsland.

Volgens Acomo is het een relatief kleine acquisitie, die direct zal bijdragen aan de winst per aandeel en die haar bestaande activiteiten in de handelsketen van eetbare zaden versterkt. Erik Rietkerk, CEO van Acomo: "Sigco opent voor ons nieuwe mogelijkheden in de Duitse markt en zal direct gaan bijdragen aan de winst per aandeel. Hiermee voldoet deze overname aan de strenge financiële criteria die wij al jaren hanteren bij mogelijke overnames."
Sigco is vooral actief in de Duitse markt met de handel en distributie van eetbare zaden zoals maanzaad, sesamzaad, zonnebloemzaden en pompoenzaden. De oorsprong van het familiebedrijf Sigco gaat terug naar 1891 toen de fundamenten werden gelegd via de onderneming Messrs. H.A. & Gustav Küchler. Sigco zal onder leiding van de huidige directeur, Lars Reinecke, zelfstandig blijven opereren.

Of registreer je om te kunnen reageren.