Home

Nieuws 557 x bekeken

90 procent Duitse bedrijven is gezinsbedrijf

Wiesbaden- In de Duitse landbouw overheerst het gezinsbedrijf nog met een aandeel van maar liefst 90 procent. Dat cijfer heeft donderdag het Statistische Bundesamt gemeld naar aanleiding van het door de Verenigde Naties uitgeroepen internationale jaar van het gezinsbedrijf.

Gerekend naar het areaal heeft het gezinsbedrijf een wat bescheidener aandeel, namelijk 65 procent. Dat neemt niet weg dat het aandeel in het aantal arbeidsplaatsen in de agrarische sector 76 procent bedraagt. Concreet gaat het om rond de 1 miljoen werkenden, waarvan 505.600 gezinsleden en krap 234.000 seizoensmedewerkers. Een ander cijfer dat het beeld iets nuanceert is dat 52 procent van de eigenaars van de gezinsbedrijven er nog een baan naast heeft. Deze bedrijven bewerken 2,8 miljoen hectare ofwel 17 procent van het totale landbouwareaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.