Home

Nieuws

Wolf gespot bij Ootmarsum

Ootmarsum - In de buurt van het Twentse Ootmarsum is begin deze maand een wolf gezien. Het roofdier werd drie keer binnen 24 uur waargenomen door vier verschillende mensen, zegt boswachter Roel Korbee van Staatsbosbeheer.

Hij gaat ervan uit dat het iedere keer hetzelfde dier is geweest.

Het dier is door zijn waarnemers niet gefotografeerd, ook is er nog geen DNA-materiaal gevonden. Daarom houdt Korbee het erop dat het 'naar alle waarschijnlijkheid' om een wolf gaat.

Het is volgens hem nog te vroeg om te zeggen dat de wolf terug is in Nederland. "Waarschijnlijk is dit een wolf die zijn territorium in Duitsland heeft en een uitstapje naar Nederland heeft gemaakt." Hij vermoedt dat het nog wel even zal duren voordat zich een wolvenpaar in Nederland vestigt en zich hier gaat voortplanten. "Maar ja, dat maakt de wolf zelf uit'', aldus Korbee.

Nadat de wolf tussen de 30 en 48 uur in Nederland had rondgestruind, is hij weer via dezelfde weg naar Duitsland teruggegaan. Over de grens bij Nordhorn is het dier ook al meermalen gezien. Het lijkt er volgens Korbee op dat hij daar woont.

Of registreer je om te kunnen reageren.