Home

Nieuws 1133 x bekeken

Westfleisch boekt records

Münster - Westfleisch heeft de omzet vorig jaar zien groeien met 1,3 procent naar 2,51 miljard euro. De vleesafzet steeg met 1,7 procent naar 0,9 miljoen ton.

Dat blijkt uit de donderdag door het Westfaalse concern gepresenteerde jaarverslag 2013. Beide cijfers zijn voor het bedrijf een nieuw record.

De 4.100 leveranciers van de coöperatie kunnen een dividend tegemoet zien van 4,5 procent. Dat is evenveel als in het voorafgaande jaar. Directietopman Helfried Giesen meent dat Westfleisch netjes heeft gepresteerd in 2013, dat hij betitelt als een jaar van consolidatie. Nauwelijks eerder in de 86-jarige geschiedenis is de positie van het concern zo stabiel geweest, hoewel de markten zeer veel beweging laten zien, zo houdt hij de leden voor. Westfleisch krikte ook het aantal verwerkte varkens weer verder op, namelijk met ruim 1 procent naar 7,4 miljoen. Het aantal geslachte runderen (exclusief kalveren) daalde daarentegen met krap 2 procent naar 313.000. Van de afzet ging 383.000 ton  naar buitenlandse markten. Dat was een fractie (0,1 procent) minder dan in 2012. De export werd gehinderd doordat Rusland en China vorig jaar hun markten sloten. Dit voorjaar kon de export naar China echter weer worden hervat.

Of registreer je om te kunnen reageren.