Home

Nieuws 4 reacties

Voorstel: meer burgers in waterschap

Den Haag - De Zuid-Hollandse waterschappen krijgen mogelijk meer burgerbestuurders. Vijf linkse partijen in provinciale staten van Zuid-Holland hebben hiertoe een voorstel ingediend.

Ze willen het aantal geborgde zetels met twee verlagen naar het wettelijk vastgestelde minimum van zeven zetels. Het aantal bestuurders dat door de burgers wordt gekozen, gaat dan met twee omhoog naar 23 van de in totaal 30 zetels. De wijziging moet nog worden behandeld in de staten. Als het wordt aangenomen, heeft het gevolgen voor de waterschappen Rijnland, Delfland, Schieland en Krimpenerwaard en Hollandse Delta, en mogelijk Rivierenland, als provincie Gelderland in het voorstel meegaat. Eerder zijn al voorstellen van deze strekking ingediend in Overijssel en Noord-Brabant.

Laatste reacties

 • ...............

  Nog meer natuur bij de waterschappen. e waterschappen zijn opgericht om het water te beheersen maar lijkt nu meer op een natuur- en milieuclub.

 • farmerbn

  Vreemd dat linkse partijen steeds voor 'niet geld opbrengende' zaken zijn. Natuur kost geld, maar landbouw geeft geld en banen. Hoe lang kun je dat volhouden en waarom zien ze dat niet? Zijn linkse mensen dom of blind?

 • Fermer

  @Farmerbn, vertel mij dan maar eens waar de linkse mens knel kwam te zitten? De grote steden, de natuurbranche, de vluchtelingenindustrie, de media, kunst, al dit soort bezigheden zijn links georienteerd, en leveren de linksmens heel veel goedbetaalde baantjs op, waar je ook nog weinig voor hoeft te kunnen. En door te doen alsof het humaan is of en getuigt van civilisatie, alsof je anders discrimineert of a-sociaal bent trapt heel Nederland, incluis de overige politieke partijen, er weer in. En ze kunnen en zullen zo doorgaan, want ze onderhouden een groot gedeelte van de stemgerechtigen, en zullen dus altijd herkozen worden, ongeacht hoeveel geld ze er ook doorheen jassen .

 • bankivahoen

  Goed gezien Emmerei@ ! Je bent heel wat makkelijker af als je een linksmens bent , je verzint wat regels her en der die uiteindelijk door rechts opgehoest moet worden. Een links georiënteerd iemand wil altijd zijn wil opleggen ( Lees profiteren ) aan iemand uit de rechterkant van het spectrum . Een rechts iemand zorgt voor zichzelf en heeft niets van een ander nodig , hij red zich zelf wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.