Home

Nieuws 1938 x bekeken 4 reacties

Twee kopstukken uit retail naar Vion

Eindhoven - Vion Food versterkt zijn organisatie met twee kopstukken uit de retailwereld. Per 20 mei is Tom Heidman toegetreden tot de Raad van Commissarissen waar hij verantwoordelijk is voor de commerciële portefeuille en per 2 juni treedt John Valster aan als strategisch commercieel adviseur.

Dat maakte het vleesconcern vrijdag bekend. Beide heren waren voorheen werkzaam bij onder meer C1000 en Albert Heijn en verantwoordelijk voor de herpositionering van C1000.

Michiel Herkemij, topman van Vion Food: "Wij zijn blij met deze versterking van onze organisatie. Met de aanstelling van Heidman en Valster halen we onmisbare kennis en jarenlange ervaring binnen op voor ons relevante marktgebieden. Deze versterking is cruciaal voor het professionaliseren van onze organisatie. Wij zien daarom onze samenwerking met deze twee mannen vol vertrouwen tegemoet."
Heidman heeft meer dan 25 jaar ervaring in de voedingssector. Hij is zijn carrière begonnen bij Albert Heijn en heeft in de opvolgende jaren - ruim vijftien jaar - bij Ahold diverse functies bekleed. Tot 2012 was hij directievoorzitter van C1000. Sinds de fusie van C1000 met Jumbo is hij als adviseur, commissaris en investeerder betrokken bij diverse bedrijven binnen en buiten de voedings- en retailbranche.
Valster was van 2009 tot oktober 2012 als directeur Buying en Merchandising mede verantwoordelijk voor de herpositionering van C1000. Daarnaast heeft hij ruime ervaring op het gebied van vers. Bij zowel C1000 als Albert Heijn was hij onder andere verantwoordelijk voor het gehele versbeleid, bij Univeg was hij verantwoordelijke voor de business unit Convenience. Sinds zijn vertrek bij C1000 werkt hij als zelfstandig adviseur en interim manager voor voedingsgerelateerde bedrijven, zowel aan retail- als aan industriekant.
Het vleesconcern is bezig met het opzetten van een nieuwe organisatie na jaren met zware verliezen en de verkoop van de Ingredients-tak.

Laatste reacties

 • sturk

  Ik hoop het van harte met de aanstelling van deze ( Kopstukken ?).
  Maar ik heb er nog wel wat vragen bij. Retail word misschien wel wat versterkt. Maar weer komt er teveel vleesloze kennis in de top van het bedrijf. Een slachterij met zijn aanverwante bedrijven is een wereld op zich.Hierin moet je groot gebracht zijn anders heb je er niets te zoeken.
  Er worden nu fabrieken in Duitsland gesloten of verkocht. Dit had dus 10 jaar terug moeten gebeuren. Nee, Engeland een failliete boel overnemen. Dus op drie fronten reorganiseren, gekke werk, niet voldoende kennis aanwezig en uiteindelijk niet te betalen. Want ook in Nederland was het nog lang niet op orde. De hele sector hebben ze er aan gewaagd de heer van Doorn en zijn vriendjes.

 • Elevage

  met hun retailervaring is het nog makkelijker om de boeren eens goed uit te knijpen.......................

 • Ishtar

  Dat is zeker een goed iets, maakt niet uit of ik tegen vee/industrie ben of niet.
  Jullie sector is-was gebouwd op amateurisme, rommelen waar kan en zo waren de oude bestuurders van VION ook totaal onkundig.
  RvC waren zakkenvullers, en enige vorm van visie was er niet.

 • ikkethuis

  Als ze het jaarsalaris vermelden weet je of ze komen om hun eigen financieen of dat van vion.

Of registreer je om te kunnen reageren.