Home

Nieuws 2 reacties

Tuinbouwvoorman Tiny Aerts onverwacht overleden

Elshout - Tuinbouwvoorman en komkommerteler Tiny Aerts is donderdag onverwacht overleden, vermoedelijk als gevolg van een voedselvergiftiging. Aerts was net terug van een reis naar Tunesië.

Aerts was voorzitter van de vakgroep glastuinbouw van ZLTO, vice-voorzitter van LTO Glaskracht Nederland en bestuurslid van Waterschap Aa en Maas. Recent was hij nog betrokken bij het plantgezondheidsfonds.

Aerts was sinds 1992 bestuurlijk actief bij de NCB en ZLTO. Hij was ruim 40 jaar lid van NCB en ZLTO. "Namens ZLTO is hij vele jaren actief geweest in de landelijke belangenbehartiging voor de glastuinbouw en heeft Tiny een bijzondere bijdrage geleverd en tal van functies vervuld. Hij was bijzonder goed ingevoerd in alles wat met water, milieu en gewasbescherming te maken had. Zijn hart lag ook bij internationale zaken en daarvoor nam hij enkele belangrijke vertegenwoordigingen op zich. Hij ging regelmatig naar het buitenland om daar zijn kennis te delen met lokale tuinders. Tiny was bijzonder breed georiënteerd en beschikte over veel kennis en ervaring. Hij werd eerder dit jaar onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau", schrijft ZLTO-voorzitter Hans Huijbers in een in memoriam. Hij noemt Aerts een mensenmens, die altijd aanspreekbaar was. "Hij zorgde voor een vrolijke noot en wist als geen ander de komkommer en de glastuinbouw te promoten", schrijft Huijbers.

Aerts werd 62 jaar.

Laatste reacties

  • Hugobens

    Bedankt Tiny dat ik je heb mogen kennen en dat jij jezelf was.
    BuitengewoonTiny.

  • avandersteen

    Voor de gehele familie heel veel sterkte. Jullie zullen Tiny enorm missen, maar ook de land en tuinbouw in Nederland verliest in Tiny een 'groots' man. Fijn Tiny gekend te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.