Home

Nieuws 2 reacties

Toiletpapier van Zeeuws olifantsgras

Swalmen - Papierfabriek Van Houtum in Swalmen bij Roermond heeft een contract afgesloten voor de aanplant van 100 hectare Zeeuws olifantsgras. De fabriek wil dit gras gebruiken bij de productie van toiletpapier.

Aanleiding is de steeds groter wordende schaarste in de oudpapiersector, maakte het bedrijf woensdag bekend. Van Houtum verwacht dat olifantsgras een van de grondstoffen van de toekomst zal zijn. Het rietachtige gewas heeft weinig mest en pesticiden nodig. Van Houtum heeft met de Zeeuwse grasleverancier, Cradle Crops, een tienjarig afnamecontract gesloten. Het gras wordt aangeplant in het Zeeuwse Westdorpe.

Het zal volgens een woordvoerster van het bedrijf nog zeker twee jaar duren voor de eerste rol toiletpapier van olifantsgras op de markt komt.

Laatste reacties

  • Elevage

    ik voel een grijs, schuurderig papier opkomen ;-)

  • Jan van het Zand

    Wees positief grijsgallige Elevage. Als je geen ruimte geeft aan innovatie dan blijft de wereld voor altijd hetzelfde.

Of registreer je om te kunnen reageren.