Home

Nieuws

Samenwerking accountants Nederland en België

Arnhem - Accon avm en het Belgische SBB gaan samenwerken om Belgische en Nederlandse boeren te helpen bij hun grensoverschrijdende activiteiten. De twee advies- en accountantsorganisaties zullen hiervoor een overeenkomst met elkaar aangaan.

Naast fiscale, accountancy en technische vraagstukken is er behoefte aan advies over onder andere subsidieregelingen en regelgeving.

Ondernemers kijken in alle geledingen over de grens. Vooral grensondernemers hebben ontdekt dat het goed is om sommige activiteiten niet in Nederland te laten plaatsvinden. Fiscaal kan dit aantrekkelijker zijn. Daarnaast verschillen de subsidieregelingen per land. Peter Feijtel, bestuursvoorzitter van Accon avm: "Om een concreet voorbeeld te noemen: Aan de Belgische kant van de grens bestaat de mogelijkheid om voor de bepaling van de fiscale winst aan te sluiten bij een zogenaamde 'barema'. Dit is een gemiddelde winst voor bepaalde teelten. De landbouwer die dat doet hoeft in principe geen boekhouding te voeren. Nederlandse 'grensboeren' die voor een deel hun bedrijf aan de Belgische kant van de grens hebben, kunnen daar ook mee te maken krijgen. Zij moeten zich hier wel goed op voorbereiden."

SBB heeft 28 kantoren in Vlaanderen en is onder andere gespecialiseerd in het adviseren van de agrarische sector. Accon avm heeft zo'n 45 kantoren verspreid over Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.