Home

Nieuws 2797 x bekeken

Rabo Farm wil investeren in akkerbouw

Hoevelaken – De Rabobank gaat investeren in akkerbouwbedrijven in Centraal- en Oost-Europa. Rabo Farm – onderdeel van Bouwfonds Investment Management, de vastgoedpoot van de Rabobank Groep – lanceert hiervoor een nieuw fonds. Dit meldt de investeerder in onder andere agrarisch vastgoed.

Rabo Farm Europe Fund II (RFEF II) – dit is de naam van het nieuwe fonds - heeft als doel €315 miljoen op te halen, waarvan een groot deel toegewezen zal worden aan het duurzaam verbeteren van de boerderijen. Rabo Farm wil investeerders aantrekken met een lange termijn visie die bereid zijn om €50 miljoen of meer te investeren in dit institutionele fonds.

"Het succes van het managen van investeringen in akkerbouwbedrijven zit in de juiste combinatie van een tweetal factoren: eigenaar zijn van de boerderijen en het verbeteren van de productiviteit door middel van goed doordachte managementplannen. Deze plannen worden in nauwe samenwerking met onze pachters vormgegeven", zegt Jaap Gillis, CEO van Bouwfonds Investment Management.

RFEF II is een gesloten fonds dat zal investeren in akkerbouwbedrijven, het verbeteren daarvan en in agrarische productie. De focus is gericht op investeringen in Centraal- en Oost-Europa.

"Ons doel is om te investeren in het ontsluiten van het enorme landbouwpotentieel in dit gedeelte van de EU, met als basis onze principes van waardetoevoeging, gezamenlijke belangen en het faciliteren van duurzame groei. Met de medewerking van onze lokale teams in kernlanden Polen en Roemenië hebben wij een enorm netwerk en diepgaande marktkennis opgebouwd. Wij willen zo nauw mogelijk samenwerken met akkerbouwbedrijven om de beste resultaten te behalen", zegt Dick van den Oever, Managing Director van Rabo Farm.

Bouwfonds Investment Management beheert een portefeuille van €5,9 miljard, verdeeld over de sectoren commercieel vastgoed, woningen, parkeergarages, communicatie infrastructuur en landbouw & boerderijen. De organisatie heeft lokale kantoren in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Polen en Roemenië en biedt meer dan 160 medewerkers emplooi.

Of registreer je om te kunnen reageren.