Home

Nieuws

'Oost-Europese bendes maken platteland onveilig'

Parijs – De misdaad op het Franse platteland explodeert en het zijn steeds dezelfde groepen en dezelfde nationaliteiten die daarbij in het oog springen. Het gaat dan om bendes uit de Balkan, 'Albanofones', Roemenen, Russen, Litouwers en Georgiers die het meest in de annalen voorkomen. Dat meldt het serieuze Franse dagblad Le Figaro op basis van een geheim rapport van de antimafia brigade Sirasco van de Franse recherche.

"De agenten zijn geraakt door de aard van de criminele activiteiten op het platteland. De grote misdaad is zeker niet alleen de erfenis van de opvolgers van Maigret." De dienst spreekt van grootschalige, georganiseerde misdaad waardoor ook de mensen en middelen ingezet kunnen worden om bijvoorbeeld grote werktuigen of hele partijen goederen weg te halen. Inmiddels ontsnapt geen enkele regio in Frankrijk meer aan dit soort criminaliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.