Home

Nieuws 4 reacties

Nepfactuur voor grondregistratie

Den Haag – Boeren ontvangen nepfacturen van het bedrijf Grond Registratie Nederland uit Heerhugowaard (N-H.).

Na een eerdere melding van de Fraudehelpdesk meldt nu ook uitvoeringsorganisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) dat het genoemde bedrijf nepfacturen verstuurt naar particulieren en ondernemers. De ontvangers geven aan zich niet bewust te zijn van een overeenkomst met dit bedrijf, laat RVO.nl weten. De factuur is onduidelijk en bevat ook geen btw-nummer. Dit is wel een vereiste van de Belastingdienst.

Wie zo'n factuur ontvangt en geen overeenkomst met het bedrijf heeft, moet niet betalen. RVO.nl adviseert om dan schriftelijk om opheldering te vragen. Grond Registratie Nederland moet kunnen bewijzen dat zij met u een overeenkomst hebben gesloten. Meer informatie vindt u op de website van Fraudehelpdesk.

Laatste reacties

 • aejp.poels

  laat de aid daar maar eens naar kijken

 • koosy

  die domme boeren zullen wel betalen, denken die oplichters.
  zie www.oplichters.nl en hun tv programma.

 • drikhend

  RVO meld dat dit bedrijf nepfacturen stuurt . Waarom grijpt hier de overheid niet in . Wat heeft men uiteindelijk aan een overheid die alles wil en moet weten . En wie dan volgens hen de regels overtreed wordt afgestraft met fikse boete en kortingen op toeslagen . Hier loopt bekende oplichter rond en er wordt geen actie ondernomen . En het niet betalen advies is een goed advies .En u moet gewoon zeggen als ze u bellen dat u nooit geen factuur ontvangen heeft en hun niet kent . Bij accepteren van een factuur gaat u eigenlijk al akkoord met de factuur en dus de geleverde dienst . Dus bij niet betalen aangetekend bezwaar maken kan hoop ellende voorkomen . Verder zou ik daarbij de kosten van dit bezwaar bij hun in rekening brengen . Ze zullen deze niet betalen maar u met rust laten .

 • Venstra

  Ja nee bij een boer mogen ze dag en nacht binnenlopen en controleren en boetes uitschrijven over kleine dingetjes als 10% oornummers, maar zo'n bedrijf mag moedwillig de boel oplichten. Waarom niet direct de rekening van zo'n bedrijf blokkeren beslagleggen en onderzoek plegen.

Of registreer je om te kunnen reageren.