AlgemeenNieuws

Nederlanders eten en drinken goedkoop

Luxemburg – Voedingsmiddelen zijn in Nederland goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers die het Europees statistiekbureau Eurostat donderdag heeft gepubliceerd.

De prijzen van voedingsmiddelen en niet-alcoholische dranken lagen in Nederland vorig jaar 3 procent onder het Europees gemiddelde. Daarmee is de Nederlander aanzienlijk goedkoper uit dan een Deen, die 40 procent meer betaalt dan het gemiddelde. Eten en drinken is in Polen het goedkoopst, daar ligt het prijspeil op minder dan twee derde van de prijzen die in doorsnee in de EU worden gevraagd.

Het totale prijspeil van goederen en diensten lag in Nederland vorig jaar 10 procent hoger dan het Europees gemiddelde. In zes EU-landen is het leven duurder. Denemarken spant de kroon, met 40 procent hogere prijzen. Zweden, Luxemburg, Finland, Ierland en Groot-Brittannië volgen, daar zijn goederen en diensten 14 tot 30 procent duurder. Buiten de EU vallen Zwitserland en Noorwegen op, met circa 55 procent hogere prijzen.

Beheer
WP Admin