Home

Nieuws 429 x bekeken

Maatregelen waterkwaliteit voldoende

Den Haag – Ondanks de verbeteringen van de kwaliteit van het oppervlaktewater zijn er nog steeds problemen met verhoogde nitraatgehaltes en gewasbeschermingsmiddelen in het oppervlaktewater. Dat zegt minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu tijdens een debat in de Tweede Kamer.

In de Drentse Aa zijn er verhoogde concentraties van gewasbeschermingsmiddelen, maar dit leidt volgens Schultz niet tot problemen met de drinkwatervoorziening, omdat de zuivering erop is aangepast. "We werken landelijk en regionaal aan het verbeteren van de waterkwaliteit. Het lukt echter niet om problemen die door de jaren zijn ontstaan in een keer op te lossen", zegt de minister. Extra maatregelen bovenop de maatregelen die al genomen worden zijn volgens haar niet nodig. Bij veertig grondwaterpunten is het nitraatgehalte te hoog en bij vijftig meetpunten is de concentratie gewasbeschermingsmiddelen te hoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.