Home

Nieuws

MKZ-uitbraak 2001 opnieuw voor rechter

Den Haag - De Haagse bestuursrechter gaat zich andermaal buigen over de vraag of de overheid in het voorjaar van 2001 op juiste gronden tot het besluit is gekomen om dieren te ruimen in Kootwijkerbroek en Kamperveen, in verband met uitbraken van mond- en klauwzeer.

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven behandelt dinsdag de zaak van 20 veehouders uit Kamperveen en 3 uit Kootwijkerbroek. De zaken over Kamperveen en Kootwijkerbroek worden dinsdag los van elkaar behandeld. De kwestie draait vooral om de vraag of het ministerie bij de vaststelling van mond- en klauwzeer wel de juiste procedures heeft gevolgd en of de vaststelling van mond- en klauwzeer wel volgens de regels is gebeurd.

De belanghebbenden stellen dat er gerede twijfel bestaat over de vraag of er wel mond- en klauwzeer was.

Het ministerie heeft het bezwaar tegen het besluit ongegrond verklaard. De zaak is al eerder bij het College van Beroep aan de orde geweest, maar op grond van rechterlijke uitspraken moet de gehele procedure opnieuw worden gedaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.