Home

Nieuws 2875 x bekeken 1 reactie

Laurens Hoedemaker nieuwe directeur KNJV

Amersfoort - Laurens Hoedemaker is benoemd tot directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV).

Hij zal op 1 juli met zijn werkzaamheden beginnen. Hij is de opvolger van Douwe Boersma, die in opspraak kwam nadat hij aangehouden was door de politie vanwege overtreding van de jachtregels. Hij zou een verboden lokfluit hebben gebruikt bij de jacht.

Op dit moment is Hoedemaker raadssecretaris van de Raad voor Dierenaangelegenheden, het belangrijkste adviesorgaan voor het dierbeleid van het ministerie van Economische Zaken. Hij heeft het overlegplatform voor organisaties in de dierhouderij omgevormd tot onafhankelijke 'denktank' voor het ministerie van Economische Zaken. De Raad voor Dierenaangelegenheden adviseert staatssecretaris Dijksma over thema's als Bijthonden, Positieflijsten voor te houden hobbydieren en Zorgplicht voor niet-gehouden dieren.

KNJV voorzitter Roelf de Boer is tevreden met de benoeming de nieuwe directeur: 'Met de heer Hoedemaker heeft KNJV een directeur gevonden die de belangrijke rol die jagers spelen in het Nederlandse buitengebied, goed kan uitdragen'.

Eén reactie

  • koestal

    valt er tegenwoordig nog wat te jagen? ,alles is bijna beschermd

Of registreer je om te kunnen reageren.