Home

Nieuws

LTO blij met doorgaande afname antibioticagebruik

Den Haag - LTO Nederland reageert verheugd op de voortgaande daling van het antibiotica-gebruik in de veehouderij. LTO-bestuurder Toon van Hoof zegt dat er grote stappen zijn gezet die opnieuw zichtbaar zijn in de cijfers: "Goed nieuws is ook dat de voor de volksgezondheid kritische middelen nog maar zeer sporadisch worden gebruikt."

Van Hoof: "In vergelijking met 2009 is een reductie te zien van de totale verkoop van veterinaire antibiotica met 57,7 procent. Dat is een enorme prestatie, waar we best trots op mogen zijn. Het is een gezamenlijk succes van veehouders én dierenartsen."

De LTO-bestuurder ondersteunt de visie van de Diergeneesmiddelenautoriteit SDa om bij reductie te beginnen waar de kans op resistentie het grootst is.

Of registreer je om te kunnen reageren.