Home

Nieuws 1819 x bekeken

Kramp Groep boekt omzetstijging

Varsseveld - Technische groothandel voor de agrarische industrie Kramp Groep haalde in omzet van €616 miljoen, €27 miljoen meer dan in 2012.

De winst viel wel lager uit door stijgende kosten, €34 miljoen winst in 2013 ten opzichte van €39 miljoen winst in 2012. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag verscheen.

De Kramp Groep zag door uitbreiding van het assortiment en door internationale uitbreiding het marktaandeel stijgen met ruim 9 procent. Kramp Groep ziet nog voldoende economische groeimogelijkheden in die delen van Europa waar het nu actief is. Doel is om over vijf jaar een omzet van €1 miljard te hebben.

Met name in de landen waarin Kramp relatief kort actief is, zoals Spanje, Italië, Tsjechië, Slowakije en Hongarije steeg de omzet verhoudingsgewijs sterk en won Kramp marktaandeel. Ook in Frankrijk vond een aanzienlijke stijging van omzet en marktaandeel plaats. In landen waarin Kramp Groep een gevestigde marktpositie heeft, zoals Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Polen en Zweden, was gedurende 2013 sprake van een consolidatie van het marktaandeel.

De Kramp Groep telt bijna 2.500 medewerkers werkend op twintig verkoopkantoren en negen distributiecentra. Kramp Groep is in Europa de grootste technische groothandel voor de agrarische industrie, tuin- en parkbranche en grondverzet, actief onder de bedrijfsnamen Kramp en Grene. Kramp is actief op het Europese vasteland en de Britse eilanden. Grene doet hetzelfde in Denemarken en breidde uit in Scandinavië, Polen en Litouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.