Home

Nieuws 1885 x bekeken 5 reacties

Kabinet achter Brabantse zorgvuldige veehouderij

Den Haag - Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) geeft de provincie Noord-Brabant ruimte voor een aangepaste vergunningverlening in het kader van het project zorgvuldige en duurzame veehouderij.

Het kabinet heeft daar op voorstel van Schultz van Haegen mee ingestemd. Met het kabinetsbesluit krijgt de Verordening Ruimte van 2014 een verbrede reikwijdte. De provincie krijgt de mogelijkheid af te wijken van de regels in het activiteitenbesluit op het gebied van geur en fijnstof. De ruimte in het beleid is nodig om extra maatregelen te treffen in gebieden waar sprake is van overlast, bovendien kan daardoor een aanpak voor de mestverwerking worden uitgewerkt.

De Tweede Kamer moet nog over het kabinetsbesluit oordelen.

Laatste reacties

 • anton1937

  Hoogst waarschijnlijk gaat het plan van Brabant om de vergunning verlening en instrijd met het activiteitenbesluit m b t de milieu wetgeving onderuit bij de Raad van State. De Brabantse boeren worden dat het slachtoffer van z g zorgvuldig en duurzaam beleid van de provincie en het rijk. De boeren hebben dan vernietigde milieuvergunning en zijn de klos voor tonnen euro's aan extra investeringen. Wie betaalt dit onverantwoorde beleid?

 • pinkeltje

  Oh, ik dacht dat het tegenwoordig om duurzaam ging. Nu dus ook nog zorgvuldig. Wat wordt de volgende term die we eens zullen gaan gebruiken? Of zullen we maar meteen volledig overgaan op welzijnswerkers jargon?

 • koestal

  iedereen bemoeit zich er mee ,slecht voor de economie

 • Elevage

  de provincie krijgt de mogelijkheid af te wijken............
  waarom zijn er dan nog landelijke regels, als toch iedereen zijn eigen ding kan doen??

 • Burnetti

  Goede zaak dat de BZV nu landelijk erkend wordt.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.