Home

Nieuws 963 x bekeken 1 reactie

Hagelbui bedreigt Bourgogne-oogst

Parijs - Een zware hagelbui heeft dit weekeinde een deel van de oogst van wijnboeren in de Franse Bourgogne verwoest. Dat berichtten Franse media zondag.

Volgens de eerste berichten is 40 tot 80 procent van de wijnoogst in de oostelijke regio Côte de Beaune kapot. Daar worden onder meer de prestigieuze Santenay-, Meursault-, Volnay-, Pommard- en Beaune-wijnen gemaakt. ,,Een echte catastrofe'', liet woordvoerder Jean-Louis Moissenet van de Pommard-wijnboeren weten op de Franse radio.

Ook in de twee voorgaande zomers werd de regio al zwaar getroffen door hagel. In het gebied moesten zaterdag ook festivals en andere evenementen tijdelijk worden stilgelegd. Ook in het zuidwesten van Frankrijk was het slecht weer.

Eén reactie

  • ed12345

    Het zal je maar gebeuren als wijnboer zijnde, ze hebben vaak niet van die hele grote oppervlaktes dus als het je treft is het echt raak
    Voor de rest is dit een gelegenheid om die fransen bier te leren drinken!!!!!!!!!!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.