Home

Nieuws

Gasleverancier wint kort geding contractbreuk

Lelystad – Robo Gascentrale uit Nijkerk heeft een kort geding tegen een sorteer- en pakstation voor uien over contractbreuk gewonnen.

De rechter in Lelystad bepaalde donderdag dat Aaldering Bio-Ui uit Biddinghuizen een voorschot van €3.000 schadevergoeding moet betalen. Dat zijn de inkomsten die de leverancier misloopt  door de voortijdige beëindiging van de overeenkomst.

De ondernemer had tot mei 2015 een contract met Robo voor de exclusieve levering van propaangas in een van Robo gehuurde tank.  Hij wilde zijn terrein opnieuw inrichten en de tank verplaatsen. Bij die gelegenheid wilde hij ook van Robo af om niet afhankelijk te zijn van een leverancier. Het Nijkerkse bedrijf kwam de tank ophalen in de (onjuiste) veronderstelling dat Aaldering geen vergunning meer had voor een gastank op zijn bedrijf. Uitdrukkelijk werd gemeld: "Indien wij constateren dat u elders propaan betrekt, zullen wij u aansprakelijk stellen." Tijdens de zitting zei de advocate van de eiser dat contractbreuk een tendens is waartegen Robo wil optreden. Er komen dus waarschijnlijk meer rechtszaken van deze aard.

De bedrijfseigenaar meende op grond van communicatie met een vertegenwoordiger van Robo dat de leverancier akkoord was gegaan met de tussentijdse beëindiging en plaatste zelf een tank. Hij kon voor de rechter echter niet aantonen dat er zo'n afspraak lag. De vertegenwoordiger werkt  niet meer voor Robo en de schriftelijke aankondiging van het energiebedrijf over aansprakelijkheidsstelling spreekt boekdelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.