Home

Nieuws 753 x bekeken

Franse boeren in actie tegen sproeiverboden

Parijs – Op verschillende plaatsen in Parijs en elders in Frankrijk zijn tientallen boeren dinsdag in alle vroegte begonnen met demonstraties tegen de steeds strengere beperkingen op het sproeien van bestrijdingsmiddelen maar ook tegen andere maatregelen van de overheid.

Bij veel van de demonstraties worden zoals gebruikelijk banden, balen stro en pallets in de brand gestoken. Op een aantal plaatsen leiden de acties bovendien tot hinder voor het verkeer.

Een van de grootste demonstraties met meer dan tweehonderd deelnemers vond plaats bij de groothandelsmarkt Rungis ten zuiden van Parijs. Verder blokkeerde een grote groep boeren de tolpost op de Autoroute du Nord richting Parijs bij Senlis waardoor lange files ontstonden. Later kwamen ook zo'n tweehonderd boeren bij elkaar op de Place de la Concorde in hartje Parijs. Directe aanleiding voor de acties is de eerste behandeling in het Parlement van een wet die het sproeien verder aan banden legt. Het voorstel verbiedt om te sproeien op 200 meter afstand van een school, ziekenhuis of andere publieke plaatsen.

Of registreer je om te kunnen reageren.