Home

Nieuws

Eerste biologische mestverwerker

Boxtel - Installatiebedrijf Kamplan heeft een biologische mestverwerkingsinstallatie gebouwd, geschikt voor diverse soorten mest. De installatie is met name geschikt voor grotere varkenshouderijen die veel mest produceren en op eigen locatie een installatie willen bouwen.

De monsternames, controlemomenten en besturing zijn volledig geautomatiseerd. De biologische mestverwerkingsinstallatie kan op jaarbasis ongeveer 35.000 kuub mest verwerken. Tachtig procent van het totale mestvolume wordt op het riool geloosd.

Kamplan staat vanwege de biologische mestverwerkingsinstallatie die zij ontwikkelde, op de zevende plaats in de innovatieranglijst van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) die vorige week werd gepresenteerd. Het is de hoogste notering uit de sector food & agri.

Of registreer je om te kunnen reageren.