Home

Nieuws 1492 x bekeken 2 reacties

Dijkhuizen: ontwar feit en fictie in food

Scheveningen - Een groep van deskundigen moet feiten en emotie ontwarren in de discussie over voedselproductie. Dat vindt Aalt Dijkhuizen, boegbeeld van de topsector Agri en Food.

Dijkhuizen sprak donderdag tijdens de jaarlijkse haringparty van de koepel van supermarkten, het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel (CBL).

Dijkhuizen denkt dat een groep van gezaghebbende deskundigen  kan helpen de discussies te objectiveren. "Dan krijgen we tenminste helder waar we het precies over hebben, welke feiten hard zijn en welke niet en ook wat we niet weten. Dat lijkt me een betere basis om op te beslissen dan te acteren op grond van een enkele Ster-spot. Het gaat om de wereldvoedselvoorziening, dat is belangrijk genoeg."

Dijkhuizen kondigde aan dat de supermarkten nauwer betrokken worden bij de topsector Agri&Food. Binnenkort zal het topteam van de topsector versterkt worden met iemand uit de supermarktwereld.

Laatste reacties

  • sjoerddehoop1

    Aalt Dijkhuizen is opgeleid als landbouweconoom en zo kijkt hij ook naar de wereldvoedselvoorziening. Dijkhuizen is géén sociale wetenschapper en ook geen bodemdeskundige; dat is een gemis wanneer je een brede visie wilt hebben op deze problematiek.
    In de groep van deskundigen moeten dus ook ander disciplines zitten.
    Pablo Titonel is een goeie. Edith Lammerts van Bueren hoort er ook zeker bij.

  • joannes

    En wat te doen, wanneer je er emotioneel bij betrokken wordt? Een miljoenen industrie als Film, bestaat uit consumenten te boeien in een emotie; het moet je raken, je moet je erin kunnen herkennen, je hoeft het niet te begrijpen, je moet je erin thuisvoelen of erdoor geshockeerd raken! Dat pakt en dat verklaart! Let op dat de Feiten niet Shockeren want dan graaf je je eigen graf. De negatieve emotie heeft een sterkere uitwerking dan de positieve. We zijn toleranter in ons gedrag naar iets goeds niet te kunnen bereiken dan iets negatiefs te ontwijken.

Of registreer je om te kunnen reageren.