Home

Nieuws 327 x bekeken

Consument geeft meer uit aan voedsel

Den Haag - Nederlandse consumenten hebben in april van dit jaar 3,2 procent meer uitgegeven aan voedings- en genotsmiddelen dan in april vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Consumenten gaven in totaal 0,1 procent minder uit dan een jaar eerder. Net als in de eerste 3 maanden van het jaar werd vooral minder gas verstookt. Daarmee werkt de zachte winter opnieuw door in de consumptiecijfers.

Ook aan duurzame goederen, zoals kleding en auto's, werd 3,8 procent meer uitgegeven. De bestedingen aan diensten lagen 0,9 procent hoger. Daarentegen gaven consumenten aan overige goederen, waaronder gas, 11,4 procent minder uit dan een jaar eerder.

Sinds april is de stemming onder consumenten verbeterd, blijkt uit onderzoek van het statistiekbureau. Het consumentenvertrouwen is sinds de zomer van vorig jaar vrijwel onafgebroken toegenomen en ligt nu op hetzelfde niveau als eind 2007. Het merendeel van de Nederlanders heeft inmiddels weer vertrouwen in de economie. Maar de koopbereidheid onder consumenten is nog altijd laag, aldus het CBS.

Of registreer je om te kunnen reageren.