Home

Nieuws

Brand bij bedrijf Sas van Gent bedwongen

Sas van Gent - In het gebied rond de zetmeelfabriek Cargill in Sas van Gent, waar zondagochtend een grote brand woedde, worden de straten schoongemaakt.

Door de brand zijn er roet en glasvezeldeeltjes neergedaald, zo laat de gemeente Terneuzen weten. Bij de brand, die woedde van ongeveer kwart voor vijf tot acht uur, zijn geen giftige stoffen vrijgekomen. Wel was er veel rook en omdat rook altijd giftig is, moesten omwonenden ramen en deuren dicht houden, aldus de gemeente.

Het nablussen duurt nog ,,geruime tijd'', aldus de Veiligheidsregio Zeeland. Het ging niet om een chemische brand in het pand aan de Nijverheidsstraat. Er kan nog wel een ,,hinderlijke geur'' hangen, meldt Terneuzen, waar Sas van Gent onder valt. In verband met de rookontwikkeling was een NL-alert uitgegaan in Sas van Gent.

Het vuur ontstond in het magazijn waar verpakkingsmateriaal en zetmeel lag opgeslagen. Personeel dat aan het werk was, kon de vlammenzee op tijd ontvluchten. Er vielen geen gewonden.

De brandweer rukte groots uit om de brand te bestrijden. Een aantal toegangswegen, waaronder de N252, werd afgesloten om ruimte te maken voor watertransport en vanwege de vele rook.

Of registreer je om te kunnen reageren.