Home

Nieuws 695 x bekeken

Bonden vrezen uitbesteden vers AH

Zaandam - CNV en FNV maken zich zorgen over het voornemen van Albert Heijn (AH) de vers-logistiek grotendeels uit te besteden aan logistiek dienstverlener Norbert Dentressangle.

De vakbonden vrezen dat de arbeidsvoorwaarden van werknemers die gaan werken in het nieuwe Shared Fresh Centre (SFC) in Nieuwegein minder goed zijn dan de huidige voorwaarden waaronder wordt gewerkt in bestaande distributiecentra van Albert Heijn zelf.

Albert Heijn wil dat producten direct van de leverancier naar het SFC gaan zodat minder voorraad nodig is, het aantal transportbewegingen wordt gereduceerd en producten sneller in de winkels liggen.  Volgens de bonden geldt in het SFC voor medewerkers niet meer de cao AH Logistics, maar de - qua pensioen en salaris - veel mindere cao van het beroepsgoederenvervoer. Alle werknemers zullen volgens de bonden voortaan in deeltijd werken terwijl volcontinu-diensten zes in plaats van vijf dagen duren.

Of registreer je om te kunnen reageren.