Home

Nieuws 1 reactie

Boer vernielt eigen transgene mais

Saubens – Een akkerbouwer uit het Zuidfranse Saubens heeft zelf een veld van 11 hectare transgene mais vernietigd om verdere problemen met de autoriteiten of actievoerders te voorkomen.

De boer werd bij die demonstratieve actie gesteund door zo'n vijftig collega's uit de omgeving. Jacques Beauville had de mais Mon810 van Monsanto op 10 maart ingezaaid. Dat was vier dagen voordat een ministeriele besluit met een nieuw verbod op het in cultuur brengen van Mon810 in Frankrijk in ging. ''Onze collega heeft volstrekt legitiem gehandeld en dat ook door een deurwaarder laten vastleggen. Vandaag kiest hij er voor zijn mais liever te vernietigen dan van alle kanten onder druk te komen ,'' aldus een woordvoerder van de regionale tak van de boerenbond FDSEA.

Het vernietigen zelf werd in de gaten gehouden door enkele politiemannen om verdere problemen te voorkomen. Beauville heeft van de landbouwinspectie al te horen gekregen dat ze nu ook komen controleren of hij elders in zijn 100 hectare mais geen Mon810 heeft toegepast. ''Als die transgene soort wel was toegestaan, dan had ik er zelf zo 80 hectare van ingezaaid.''

Eén reactie

  • rrvanc

    waarom ploegt die boer zijn mais om, ge moets is weten dat er nog zoveel mensen sterven van honger gelukkig bent u of familie er nog niet bij.
    Denkt u nu echt dat monsanto nog geen proeven gedaan heeft op de voesel veiligheid.Als het zo ongezondt of schadelijk zo zijn waren die al lang mee gestopt, Of zit u nu nog altijd met de Vietnam oorlog in u achterhooft.

Of registreer je om te kunnen reageren.