Home

Nieuws

Blok zegt niets over keuringsdienst

Den Haag - Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok gaat niet inhoudelijk in op de herschikking van de agrarische keuringsdiensten.

In overleg met de Tweede Kamer daagde CDA-Kamerlid Jaco Geurts de minister uit  aan te geven  wat het nut is van de voorgenomen wijziging in het systeem van plantaardige keuringen.

Geurts noemde het plan om de werkzaamheden van de NAK, de Bloembollenkeuring en Skal onder te brengen in een nieuw plantaardig keuringsorgaan "onbegrijpelijk en gevaarlijk voor de Nederlandse exportpositie."

Minister Blok is als minister voor Rijksdienst wel verantwoordelijk voor het verminderen van het aantal zelfstandige bestuursorganen, maar hij verwees naar het ministerie van Economische zaken waar het gaat om de plannen voor het herschikken van de plantaardige en dierlijke keuringsdiensten.

Of registreer je om te kunnen reageren.