Home

Nieuws

Bio-beurs wil vijftien jaar vooruit kijken

Zwolle - De Bio-beurs die op 21 en 22 januari komend jaar in de IJsselhalen in Zwolle wordt gehouden, krijgt als thema 'Biologisch in 2030'.

De initiatiefnemers Bionext en Libéma roepen ondernemers, kennisinstellingen en adviseurs op om voor 3 oktober 2014 voorstellen in te dienen voor het inhoudelijke programma op de Bio-beurs in 2015. De vakbeurs richt zich alle schakels in de biologische sector en ook op ondernemers die zich op biologisch oriënteren.

Gezien de ontwikkelingen in Brussel rond Europese wetgeving voor biologische landbouw, de gestage groei van de biologische sector in binnen- en buitenland en de opmars van duurzaamheidsthema's in de hele agro & foodsector, heeft de ketenorganisatie Bionext samen met het bedrijfsleven stevige ambities geformuleerd voor de komende jaren. De biologische sector wil koploper zijn en blijven op het gebied van integrale duurzaamheid. Hieronder vallen deelthema's als pure voeding, biodiversiteit, dierenwelzijn, efficiënt gebruik van inputs en gezonde bodems.

Het inhoudelijk programma op de Bio-beurs sluit aan bij deze ambitie. Paul Fischer, voorzitter programmacommissie en biologisch akkerbouwer: "We zijn op zoek naar inspirerende bijdragen van mensen die een duidelijke kijk hebben op de doorontwikkeling en verdere verduurzaming van de biologische sector. De programmacommissie selecteert de beste inzendingen die een plek krijgen op de Bio-beurs."

Of registreer je om te kunnen reageren.