Home

Nieuws 747 x bekeken

Arme boeren toch op vakantie

Lottum – Een select clubje arme boeren en tuinders konden ondanks hun slechte financiële situatie toch ontspannen. Vakantiefonds Perspectief doneerde namelijk deze ondernemers een bedrag tussen de €300 tot €600 voor onder meer een korte vakantie. Dit blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag 2013.

Het vakantiefonds bestaat sinds 2005 en is een project van de Stichting 'Zorg om boer en tuinder'. 'Perspectief' is opgericht ten behoeve van boeren en tuinders en hun gezinnen die door een structureel laag inkomen in een moeilijke situatie zijn geraakt, wat leidde tot armoede.

Agrarische gezinnen die in aanmerking komen voor ondersteuning worden voorgedragen door hulpverlenende instanties, zoals maatschappelijk werk maar ook vanuit de diaconie. Aan de nodige fondsvorming wordt bijgedragen door individuele donateurs, kerkelijke, maatschappelijke en agrarische organisaties en -industrie.

Voor de continuïteit van het fonds worden individuele bijdragen op prijs gesteld. Meer informatie via telefoonnummer 077 - 463 18 06.

Of registreer je om te kunnen reageren.