Home

Nieuws

Akkoord over bijmengplicht biobrandstoffen

Brussel - De bijmengplicht voor biobrandstoffen in brandstof voor het verkeer moet worden gemaximeerd op 7 procent.

Dat staat in een ambtelijk compromis tussen de 28 lidstaten van de Europese Unie. De ministers voor energiezaken in Europa moeten nog over het compromis besluiten en daarna zal er een gesprek met het nieuwe Europese Parlement volgen.

De bijmengplicht is al sinds de invoering in 2009 onderwerp van discussie, omdat  landbouwgrond dat geschikt is voor de teelt van gewassen voor voedsel en voer wordt gebruikt voor de teelt van biomassa voor brandstoffen.

Het Europees parlement heeft in september de grens gesteld op maximaal 6 procent. De lidstaten zijn nu uitgekomen op een grens van 7 procent.

De verwachting is dat de energieministers op 13 juni praten over de bijmengplicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.