Home

Nieuws

Aangifte officier van justitie antibiotica zaak geseponeerd

Groningen - Het openbaar ministerie (OM) heeft besloten de zaaksofficier in de antibioticazaak niet te vervolgen voor het beïnvloeden van de belangrijkste getuige.

In deze zaak staan zes verdachten uit de pluimveesector terecht voor handel in illegale antibiotica. Dit bleek donderdag tijdens een niet inhoudelijke behandeling voor de rechtbank in Groningen.

De verdachten worden verweten de volksgezondheid in gevaar te hebben gebracht door deze illegale middelen te gebruiken in vleeskuikenbedrijven in het noorden van het land. In maart 2011 werden invallen gedaan in zes bedrijven in Overijssel en Groningen. Er werd 3,5 ton illegale medicijnen in beslag genomen.
Tijdens het onderzoek wilden de advocaten van de verdachten de chef van de Criminele Inlichtingen Eenheid horen. Dit gebeurde vorig jaar in augustus bij de rechter commissaris. De officier van justitie maakte van de gelegenheid gebruik dit getuigenverhoor vooraf met de chef door te nemen en af te stemmen. Een ernstige vormfout en strafbaar, vonden de advocaten van de verdachten en deden aangifte tegen de aanklager.
Als reactie op dit sepot kondigden de raadslieden van de verdachten aan bij het Hof een bezwaarprocedure (artikel 12) op te starten.

Marjan Buring

Of registreer je om te kunnen reageren.