Home

Nieuws 456 x bekeken 1 reactie

Zeldzame kievitsbloem bloeit in Groningen

Haren - Op een terrein van Natuurmonumenten bij het Groningse Haren staat de witte kievitsbloem in bloei.

De polder Oosterland is de enige plek ter wereld waar deze bijzondere variant van de kievitsbloem in het wild bloeit, laat de vereniging vrijdag weten.

De kievitsbloem, een beschermde soort in Nederland, heeft normaal gesproken paars-witte bloemen. Waarom alleen bij Haren witte kievitsbloemen bloeien is nog onbekend. Natuurmonumenten laat de Rijksuniversiteit Groningen daar onderzoek naar doen.

De vereniging probeert de met uitsterven bedreigde populatie in Groningen te laten groeien. Zo is vorig jaar zaad opgevangen en uitgestrooid. Ook wordt de polder zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor hommels, die voor de bestuiving van de plant zorgen.

Eén reactie

  • ikkethuis

    dit is de fritillaria meleagris en de alba, deze groeien in de bollenstreek volop. Worden daar namelijk geteeld. Deze planten zal iemand daar wel neer gegooid hebben. Natuurmonumenten hoeft zich hier niet voor op de borst te kloppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.