Home

Nieuws 1265 x bekeken 6 reacties

Wakker Dier naar reclamecommissie vanwege kipreclame

Amsterdam - Wakker Dier stapt naar de Reclame Code Commissie vanwege krantenadvertenties van Albert Heijn. Het supermarktbedrijf meldt daarin dat het met ingang van maandag een nieuw kippenras in de winkels introduceert dat betere levensomstandigheden kent en 100 procent verantwoord is.

De dierenwelzijnsorganisatie vindt dat sprake is van misleiding. "Van deze kippen staan er 19 in een dichte stal, bij de plofkip zijn dat er 21. Plofkip in flauwekulsaus'', zegt een woordvoerster.

De nieuwe kip is een uitvloeisel van een akkoord dat alle Nederlandse supermarkten en de pluimveesector vorig jaar zijn overeengekomen. De kip van AH komt uit Nederland, is een vitaler ras dat langzamer groeit, langer leeft en over meer leefruimte beschikt, stelt het bedrijf in een toelichting.

In de advertentie wordt ook de Dierenbescherming aangehaald, die bevestigt dat Albert Heijn een steeds diervriendelijker aanbod in kip heeft. Tegen het ANP zegt de Dierenbescherming dat het inderdaad een stap in de goede richting is. "Het is een totaal ander ras dan de plofkip, maar qua ruimte is het nog onvoldoende en verdient deze kip nog geen ster van het 'Beter Leven kenmerk' van de Dierenbescherming.''

Albert Heijn zegt van de klacht van Wakker Dier kennis te hebben genomen via de media. "We hebben er niet meer over te zeggen dan dat we het jammer vinden dat de aandacht nu naar deze klacht uitgaat, terwijl wij vandaag zo'n mooie stap maken'', liet een woordvoerster weten.

Laatste reacties

 • Probe

  AH goed bezig. Ook voor sector. En die club Wakker Dier negeren. Heeft nooit genoeg.

 • mariekewilschut

  Even ter info: er staan er niet 19 in een stal, maar op een vierkante meter. Ik snap de verwarring, gezien het persbericht.
  Zaten ze maar met z'n 19-en in die grote stallen. Voor al het gedrag dat een kip een kip maakt is geen ruimte als er zoveel opeengepakt in een gesloten schuur zitten. Gelukkig maken mensen steeds bewustere keuzes.

 • Zuperboer

  Wakker Dier kan beter Weg Dier worden genoemd. Heeft maar een doel en dat is de boer uitroeien. Liefst zo langzaam mogelijk zodat niemand merkt wat voor een destructieve doelstelling deze Linksradicale club heeft. Nederland moet weer voor de boeren worden, daar is nooit niets mis mee geweest. Deze rooie rakkers houden de hand op bij de overheid of laten zich sponsoren door de nietsvermoedende(lees: nietswetende) deelnemers aan de Postcodeloterij. Geen van hen weet hoe je een bats goed moet hanteren of een ouderwetse bezem. Daar willen ze het liefst ver vandaan blijven. Je zou toch eens eelt op je handen krijgen van het werken. Zo dat was mijn bijdrage aan de discussie. Protesteer ze nog even Mw. Wilschut. Als U zelf over enig Eigen Vermogen gaat beschikken (bv. over 10 jaar) gaat U vanzelf opschuiven naar rechts en kijkt u vermakelijk naar uw (post-) studententijd terug met die leuke WD-acties. Maar U valt nu wel mensen lastig die hun gezin moeten onderhouden met Landbouw. Daar mag U zich ook wel eens goed van bewust zijn. Landbouw is geen spelletje maar voorziet ons van voedsel.

 • ikkethuis

  Dir is de wereld op zijn kop, de reclame code commissie moest wakkerdier op zijn vingers tikken vanwege misleiding, vanwege PLOFKIP.

 • koestal

  wat is dan weidemelk ? ,die je midden in de winter kunt kopen in de supermarkt

 • juur

  Daarom doe ik ook niet mee met postcode loterij. Het geld kan beter besteed worden.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.