Home

Nieuws

Voedingshandel Duitsland en oostelijke EU-ldistaten floreert

Berlijn - De tien jaar geleden gerealiseerde uitbreiding van de Europese Unie met een aantal Midden- en Oost-Europese landen is een goede zaak geweest voor de Duitse voedingsindustrie. Die visie ventileert bij gelegenheid van dit tweede lustrum voedingsfabrikantenfederatie Bundesvereinigung der Deutsche Ernährungsindustrie (BVE). De export naar deze landen is de laatste jaren met 143 procent gegroeid. In dezelfde periode nam de export naar de overige landen in de EU maar met 44 procent toe.

De groeimogelijkheden zijn echter nog lang niet uitgeput. Het aandeel van de oostelijke lidstaten in de totale EU-export van de Duitse voedingsindustrie is namelijk nog slechts 1,6 procent. De nieuwe lidstaten profiteren zelf ook van de grotere mogelijkheden. De Duitse import van landbouwproducten uit de drie Baltische republieken, Polen, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Hongarije, Bulgarije en Roemenië groeide met 120 procent. De import uit de rest van de EU groeide duidelijk minder, namelijk met 34 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.