Home

Nieuws 13 reacties

Vion draaide verliezen in de gewone bedrijfsvoering

Boxtel - Vion boekte over 2013 een netto resultaat van 516 miljoen euro. Dit werd behaald op een omzet van 7 miljard euro.

Uit het jaarverslag blijkt dat het uiteindelijke resultaat alleen maar positief is door het incidentele resultaat als gevolg van de verkoop van Ingredients. In de gewone bedrijfsvoering zijn verliezen gedraaid.

Het operationeel resultaat (voor belasting) van de voortgezette activiteiten was 139 miljoen euro in de min. Vion meldt een incidenteel resultaat voor de voortgezette activiteiten van 646 miljoen euro, wat is toe te schrijven aan de verkoop van Ingredients.

De omzet van 7 miljard is opgebouwd uit 5 miljard omzet uit de voortgezette activiteiten en 2 miljard uit de beëindigde activiteiten van Vion Ingredients en het Verenigd Koninkrijk. De resultaten van Ingredients zijn nog tot 5 oktober 2013 meegenomen in het totale bedrijfsresultaat.

Topman Michiel Herkemij schrijft in het jaarverslag dat hij zich wil inzetten om het resultaat, vertrouwen en reputatie te herstellen. Hij noemt het noodzakelijk te blijven focussen op het efficiënter en effectiever maken van de vestigingen in Nederland en Duitsland. Ook noemt hij het van belang de processen en ondersteunende diensten te standaardiseren. Hij noemt het verder als zijn opdracht om Vion als één marktgericht en maatschappelijk bewust bedrijf te laten functioneren.

Laatste reacties

 • PVDE

  3 jaar verder en 500 miljoen zijn weer op

 • krulsaart

  Ik denk 4

 • varkentjeeee

  denk dat het al op is

 • sturk

  In Nederland zal het misschien wel lukken, dit zal al een hele knappe prestatie zijn. De fabrieken zijn nog steeds te stroperig en inefficiënt. Communicatie laat te wensen over Klant /Verkoop /Productie maar in Duitsland zullen ze het niet op de rit krijgen. Teveel verouderde en inefficiënte fabrieken in teveel verschillende deelstaten met allen hun eigen wetten en sociale regels. De Duitse zakencultuur is de grootste boosdoener. Bedrijfsstructuren zijn niet flexibel zeker niet van het lagere management naar het hogere management.(zeer hiërarchisch ) Ook het loonkosten voordeel zal snel over zijn (invoering minimum ) loon.

 • joannes

  Het grote voordeel nu is dat na een crisis waarin het tafelzilver verkocht is de motivatie er is om iets te veranderen. Hopelijk hebben ze het inzicht en het geluk aan hun kant. Maar hoe zit het met de leverende boeren? Krijgen die wat VION altijd beloofde: continuiteit en een goede prijs? Past dit in die plannen van Topman Michiel Herkemij, want resultaat voor VION kan weleens ten koste gaan van resultaat van de leverende boeren. De concurrentie zal ze wakker houden hoop ik.

 • HJ O R

  Waarschijnlijk over enkele jaren einde oefening!
  Het is onderdeel van LTO, en daar word alles opgeofferd om een paar bestuurders aan het vreten te houden.

 • sturk

  Joannes,met alle respect voor de heer Herkemij, maar het is weer iemand, die geen enkel verstand van vlees heeft. Hij werkte tot nu toe nergens langer als gemiddelde van drie jaar en vertrekt vervolgens met een dikke afkoopsom. ZLTO leert het nooit überhaupt moet een coöperatie niets in het vlees doen. Het is ze nog nooit gelukt (Coveco NCB ) dan alleen geld zoek maken. Als het tafelzilver niet was verkocht was het hele bedrijf om zeep geholpen door onkunde van de bovenste plank.

 • aarthamstra1

  Genoeg is genoeg ,Minder ,minder Europa!!.Griekse toestanden ???,Met veel tam ,tam word er in de media/politiek geopperd dat Griekenland een overschot op de begroting heeft . Door gewoon de rente lasten niet mee te rekenen ., anders had de teller op min 3 gestaan, Dankzij de hulp van Europa die zo ongeveer gratis geld lenen aan de Grieken..In de werkelijkheid staat het min 10 .Media en politiek wel willen de WAARHEID . List en bedrog van eurofiellen Stop er mee Maak Holland niet kapot.. Anders massaal allemaal toch PVV stemmen.

 • Mozes

  aarthamstra, hoeveel kost een koe per jaar aan krachtvoer? Hoeveel zou je wel niet kunnen besparen als je die kosten niet zou maken?
  Maar......... hoeveel minder melkopbrengst heb je dan?
  Als je de krachtvoerkosten niet zou maken zou je er dan per saldo op vooruit gaan of juist achteruit?
  Zo is het dus ook met Europa.

 • joannes

  Met het verschil @Mozes, dat die melkkoe extra melk geeft op krachtvoer en Griekenland nog steeds géén opbrengsten heeft. Er is daar zoveel gestolen door Politicy en hun familie dat het hele land opnieuw moet leren werken aan productieve zaken.
  En @Sturko, VION heeft de grootste schuld bij de RABO, en die hebben het laatste woord bij de aanstellingen. Daar komt ieder keer weer het ons kent ons Multinationals circuit in beeld bij functies als bij VION. Ze denken dat je vlees in een verpakking als een pak (baby)melk of een krat bier kan verkopen met zogenaamde meerwaarde. Nu, bij ruim de helft export wordt dat erg lastig, want die gaat als bulk.

 • Fermer

  @Mozes, je zou ook van melkkoe kunnen veranderen, één die niet zoveel krachtvoer nodig heeft (MRY), weliswaar wat minder melk geeft, maar met hogere waardes, weinig veearst kosten, veel arbeidsgemak.....
  Net als met Europa, zonder daarin te investeren kun je met minder net zulke goeie opbrengsten realiseren, maar dan anders.

 • aarthamstra1

  Mozes . Bedoel je dat Griekenland gered moet worden met gratis krachtvoer.
  Mag hopen dat ze die dan bij jou mogen laden.
  Serieus even Mozes ,Het gaat mij er om dat de WAARHEID word verteld Jan Terlouw gehoord vanavond bij de doden herdenking .Een democratie werkt alleen als je samen werkt met het volk en de WAARHEID verteld,
  Alleen dan werkt de democratie. Niet door de boel te bedonderen ,Helaas is de waarheid dat Griekenland nog altijd dik verlies draait .En Europa ons niet het hele verhaal verteld.
  Omdat de politiek liegt en bedonderd gaat het mis .Mislukt Europa.
 • Mozes

  Ik vergelijk Griekenland niet met een melkkoe maar de EU.

Laad alle reacties (9)

Of registreer je om te kunnen reageren.