Home

Nieuws 960 x bekeken

Vergunning exportverzamelcentrum Animo niet geschorst

Den Haag - De vergunning van het exportverzamelcentrum Animo in Venhorst van Toon Wassenberg is niet geschorst. Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven maandag bepaald in een spoedzitting.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schorste de vergunning van Animo op vrijdagochtend, omdat een transporteur ongekeurd vee dreigde op te laden. Dat is niet toegestaan. Wassenberg kon het opladen voorkomen en wendde zich vrijdag tot het College van Beroep voor het Bedrijfsleven om de schorsing ongedaan te maken. Dat college bepaalde meteen dat de NVWA zijn besluit over de schorsing van Animo op moest schorten. Daardoor ging Animo vrijdagmiddag al weer open. Die schorsing is na de spoedzitting van het college van maandag helemaal van de baan. Wel moet Animo het toezicht op het laden op korte termijn aanscherpen, zodat het bovengenoemde voorval niet meer kan plaatshebben.

De NVWA bevestigt dat de schorsing van de baan is. "Het bedrijf moet zijn protocollen aanpassen en daar zullen we op controleren", aldus een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.