Home

Nieuws 574 x bekeken 3 reacties

Timmermans wil handelsboycot Saoedi's voorkomen

Den Haag – Minister van buitenlandse zaken Frans Timmermans gaat op korte termijn naar Saoedi-Arabië om het land ertoe te bewegen af te zien van handelssancties tegen Nederland. De regering van het streng-islamitische land is verbolgen over anti-islamstickers die de PVV vorig jaar verspreidde. De stickers zijn geënt op de vlag van Saoedi-Arabië.

Nederland exporteerde in 2013 voor €369 miljoen aan voeding en levende dieren naar het land. Nederland exporteert met name veel zuivel, eieren en groenten en fruit naar het land. Timmermans wil de regering in Riyadh duidelijk maken dat de Nederlandse regering niets te maken heeft met de stickeractie.

Laatste reacties

 • Marco22

  Verkiezings retoriek was nog nooit zo doorzichtig.
  6 maanden nadat Wilders de sticker presenteerde komt een mp van saoedi arabie met een mogelijk boycot. Fransie Timmermansie in aller staten ' om banen te redden' dag koekoek.
  Ander voorbeeld NCRV komt in ene paar dagen voor de EU verkiezing met een 'helemaal vergeten interview' met Pim Fortuyn waarin hij verklaard de EU geweldig te vinden.
  Trouwens moet je een crimineel mensenrechten schendend land wel beleveren?

 • bankivahoen

  Je moet niet eens willen leveren aan zulk land !

 • Mozes

  Gekke Geert doet net alsof zijn standpunten een voortzetting zijn van het gedachtengoed van Fortuyn. Maar dat blijkt in werkelijkheid dus niet zo te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.