Home

Nieuws 1 reactie

Tientallen schademeldingen hagel

Doetinchem – Verzekeraars Vereinigte Hagel, Agriver en Interpolis hebben tientallen schademeldingen van hagelschade ontvangen na het de buien van afgelopen weekend.

Agriver kreeg meldingen van hagelschade uit de omgeving van Marknesse, waar vrijdagmiddag een hagelbui viel. De verzekeraar kreeg ook een melding van waterschade uit Drenthe. Bij Interpolis hebben twintig boeren hagelschade gemeld. Bij Vereinigte Hagel kwamen tot maandagmiddag 42 schademeldingen binnen. Het gaat vooral om hagelschade aan uien, suikerbieten, bloembollen, appels, peren en bessen. De meldingen komen uit de Noordoostpolder, Gelderland, de Betuwe, West-Brabant, Noord-Limburg en Zuid-Holland.

Afgelopen weekend viel met name in het oosten van het land en in Utrecht veel regen. In Drenthe viel plaatselijk tot 90 millimeter in drie dagen. In Utrecht viel plaatselijk op zondag ruim 40 millimeter regen, terwijl in Gelderland en Overijssel neerslaghoeveelheden van meer dan 20 millimeter zijn geregistreerd. Voor de hele maand mei zijn er in het centrale deel van Gelderland en in Drenthe neerslaghoeveelheden gemeten van meer dan 100 millimeter, terwijl in de kop van Noord-Holland slechts iets meer dan 20 millimeter is gevallen.

Akkerbouwer Jos Sloot uit de Achterhoek twitterde foto's waarop te zien is dat het water tussen de aardappelruggen staat. Hij vreest dat er al schade is ontstaan. In andere delen van het land reageren akkerbouwers juist positief op de neerslag, omdat het daar erg droog was.

Eén reactie

  • norbertje

    Bij ons in Zuid-limburg nog geen 20 mm gevallen vanaf begin Maart .

Of registreer je om te kunnen reageren.