Home

Nieuws

Stuurgroep tevreden over toenemend bewustzijn risico's stalbranden

Werkhoven - LTO-bestuurder Herman van Ham is tevreden over het groeiende bewustzijn van risico's op stalbranden bij alle betrokken partijen.

Dat zei hij als voorzitter van de stuurgroep stalbranden in Werkhoven bij een tussentijdse rapportage over de vorderingen uit het Actieplan stalbranden 2012-2016.
Ook het opnemen van een extra subcategorie voor het beroepsmatig houden van dieren in het Bouwbesluit waardoor er strengere eisen gesteld worden aan de bouw van stallen, is volgens de stuurgroepvoorzitter een goede zaak. Van Ham: "Het is ook een ethische kwestie, een gebouw waar dieren gehouden moet aan andere criteria voldoen dan gebouwen waar goederen worden opgeslagen en producten worden gefabriceerd."
In de twee restende jaren van de stuurgroep wil Van Ham vooral inzetten op nog meer voorlichting waardoor de bewustwording op van risico's op brand groter wordt. Van Ham: "Ik zie de bouwsector al vaker adverteren over de brandveiligheid van hun producten en niet alleen over de prijs. Brandveiligheid gaat gelukkig bij iedereen steeds meer tussen de oren zitten."

Of registreer je om te kunnen reageren.