Home

Nieuws 3 reacties

Sterke vraag landbouwmachines, maar wolken aan horizon

Brussel – De vraag naar landbouwmachines is in Europa in 2014 tot nu toe vrij sterk geweest, maar het algemene gevoel in de branche is minder positief dan vorig jaar. De Europese brancheorganisatie voor producenten Cema verwacht voor de belangrijkste typen machines, zoals trekkers en combines, een licht dalende verkoop. De verkopen dalen met name op de twee grootste markten, Duitsland en Frankrijk.

Tevens wordt een duidelijk kleinere vraag verwacht voor Polen en Oekraïne. In Frankrijk kan de verkoop tot 10 procent dalen, maar de daling volgt wel op twee jaren waarin verkooprecords zijn gebroken. Voor Duitsland wordt een daling van 5 procent verwacht. In het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Nederland, België en Oostenrijk ligt de vraag volgens Cema stabiel op een hoog niveau.
In het eerste kwartaal is het aantal trekkerregistraties in Europa met circa 1 procent gedaald ten opzichte van een jaar geleden. De trend zal volgens Cema waarschijnlijk de rest van het jaar doorzetten. Het aantal verkochte combines ligt in vergelijk met voorgaande jaren nog altijd op een hoog niveau, maar toch minder hoog dan vorig jaar. Hetzelfde is het geval voor hakselaars en balenpersen.
De vraag naar spuitmachines en maaimachines is stabiel.

Laatste reacties

 • wmeulemanjr1

  Laat de boer goed verdienen, dan investeert hij wel en draagt dit bij aan de economie.

 • somporn

  Meuleman,niet alleen de boeren,maar alle hard werkende nederlanders.
  Als de gewone arbeider een goede boterham kon verdienen,dan draaide de economie als een tierelier.Nu hebben alleen de diknekken het goed.

 • johannetje

  Dan zorg maar dat je ook een diknek wordt. Afgunst helpt je niks.

Of registreer je om te kunnen reageren.