Home

Nieuws

Splitsing Boerenbond en Welkoop per 1 juli

Apeldoorn – De splitsing van de winkelformules Welkoop en Boerenbond is per 1 juli 2014 voltooid. Beide formules vallen nu nog onder Agri Retail, maar worden volledig ontvlecht. De aandeelhouders van Agri Retail, Agrifirm, AgruniekRijnvallei en De IJsvogel Holding, hebben dat besloten.

Het is een vervolg op de vorig jaar opgezegde franchiseovereenkomst tussen de 72 Boerenbondwinkels die eigendom zijn van De IJsvogel en Agri Retail. In afwachting van de ontvlechting van de aandeelhoudersstructuur zijn die vooralsnog de Boerenbondnaam blijven gebruiken. De verdere ontvlechting van het eigendom binnen Agri Retail betreft ook het gebruik van de merknamen Boerenbond en Welkoop.
De IJsvogel Groep wordt eigenaar van het merk Boerenbond en zal dit in de 72 Boerenbondwinkels blijven gebruiken. Agri Retail, dat na de ontvlechting volledig eigendom is van Agrifirm en AgruniekRijnvallei, blijft alleen het merk Welkoop voeren. De huidige Boerenbondwinkels die eigendom zijn van Agrifirm worden omgezet naar Welkoop. Met de 17 onafhankelijke Boerenbondwinkels van de Abfar lopen besprekingen op welke manier zij in dit proces willen deelnemen.
Voor het personeel van Agri Retail heeft deze ontvlechting geen consequenties. Zij gaan volledig voor het merk Welkoop werken. De afronding van het ontvlechtingsproces zal naar verwachting rond 1 juli 2014 zijn, afhankelijk van goedkeuring door de betrokken Raden van Commissarissen, Ledenraad, Ondernemingsraden, banken en Mededingingsautoriteit. Er wordt een nieuwe directeur gezocht voor Agri Retail, zolang die nog niet bekend is zorgt vanaf 1 juli 2014 Agrifirm voor directievoering zorgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.